16 Kasım - 14 Aralık 2019 Eskişehir Arı ve Arı Ürünleri Eğitim Sertifika Programı
16 Ekim 2019
Son yıllarda dünyada ve ülkemizde oldukça rağbet gören arı ve arı ürünleri hakkında doğru bilgi edinebilmek ve aynı zamanda bir geçim kaynağı olan arıcılık hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla bu eğitimin verilmesi amaçlanmıştır.
Herkese açık
TEORİK BÖLÜM (15 SAAT) - Bitkiler ve Arılar - Arı Biyolojisi ve Arı Ailesi - Polinasyon ve Arıcılık - Arı Ürünleri ve Apiterapi - Arı Ürünlerinin Güvenli Üretimi PRATİK BÖLÜM (15 SAAT) - Mikroskop nedir ve inceleme nasıl yapılır? - Bitkilerde polen incelemesi - Mikroskobik yöntemle Balda orijin ve kalite belirleme - Mikroskobik yöntemle Arı poleninde orijin ve kalite belirleme - Değerlendirme
Eğitim Süresi 30 saat / 5 hafta
Eğitim Tarih ve Saatleri 16 Kasım - 14 Aralık 2019 arasında Cumartesi günleri
09.30-16.30 saatleri arasında
Eğitim sonunda verilecek belge
Sertifika (En az %80 devam koşulunu ve sertifika sınavını başarıyla tamamlamak koşuluyla)
Eğitmenler
Prof. Dr. İsmuhan POTOĞLU ERKARA-ESOGÜ Biyoloji Bölümü
Doç. Dr. Aslı ÖZKÖK-Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü