Kongre sürecinde sektörün uluslararası düzeyde tüm paydaşlarının buluşması, arıcılarımızın teorik bilgi edinmelerinin yanı sıra uygulama ile ilgili konularda da deneyimlerini arttırmaları hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda Türkiye ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunlarının, konularında uzman, ulusal ve uluslararası bilim insanlarının ve arıcıların katılımı ile tartışma ve fikir paylaşımına açık bir kamp havası yaratılacaktır.
“7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi”nde çağrılı bildirilerin yanı sıra, Bilim Kurulu tarafından seçilmiş konu başlıkları için yapılan başvurular özen ile değerlendirilerek sözlü veya poster olarak kabul edilecektir. Uluslararası düzeyde tüm katılımcıların buluşmaları ve fikir paylaşımları sağlanacaktır. Arıcıların arzu ettikleri soruların tartışılması için özel oturumlar yapılacaktır. Arıcılar, konusunda uzman kişilerle her türlü sorunlarını tartışma fırsatı bulacaklardır.
Geçmiş kongrelerde olduğu gibi bu kongremizde de “Üretici Konuşuyor” ve ”Sektör Konuşuyor“ panelleri iki ayrı günde TAB ve APIMONDIA kontrolünde uzmanlar tarafından yönetilecektir.
Yine her kongrede olduğu gibi ülkemizde üretilen balımızı dünyaya tanıtmak ve diğer ülkelerde üretilen balların tarafımızca tanınması amacıyla, konusunda uzman yabancı jüri başkanı, jüri üyeleri ve uluslararası kriterler gözetilerek yapılan bir değerlendirme sürecinde bal yarışması düzenlenecektir.
Arıcılık sektöründe faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası firmaların ürünlerini ve çalışmalarını tanıtabilecekleri stantların açılması için kapalı ve açık sergi alanı oluşturulacaktır. Uluslararası katılımlı özellikle ticari bağlantı yapmak isteyen stant katılımcısı ve/veya stant almadan katılan firma yetkililerini öncelikle bölge işletmecisi ile buluşturmak, kalıcı ticari bağlantılar başlatılabilmesine vesile olmak kongrenin en önemli sorumluluklarından biridir.
2008 yılında düzenlemeye başladığımız “Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” geldiğimiz bu noktada adından söz ettiren, dünyadaki arıcılık kongreleri arasında farklılık yaratan, sektörün tümünü kucaklayan, dünya markası bir kongre olmayı başarmıştır.
Her düzenlenen kongrede, katılımcı sayısı, stant sayısı, katılan yabancı ülke sayısı, katılan yabancı delege sayısı, yerli ve yabancı bildiri sayısı bakımından çok başarılı bir yükseliş trendi yakalamıştır. Böylelikle “Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” Apimondia Kongresinden sonra arıcılık esaslı, düzenli olarak organize edilen en kalabalık uluslararası katılımlı kongre olma yönünde emin adımlar ile ilerlemektedir.
Ülkemiz ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunları ile çözüm yollarının tartışılacağı, Muğla çam balının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılacağı, 15-19 Kaım 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan “7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” ne destek vermenizden ve katılımınızdan mutluluk duyacağımızı bildirir, saygılar sunarız.
Ziya ŞAHİN Kongre Eş Başkanı Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı |
|