Kategoriler
"Arıcılar 20 kat daha fazla gelir elde edecek"
15 Kasım 2019

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) hazırlanan bölgesel kalkınma odaklı proje kapsamında arı ve arı ürünleri hakkında birçok çalışma yapan Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ile Yığılca Bal Arısı, Ana Arısı, Damızlık Arı, Arı Ürünleri ve Tarım Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi arasında "Arı ve Arı Ürünleri Üretim İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Doç Dr. Meral Kekeçoğlu ve ekibi tarafından yapılan proje kapsamında propolis, katma değeri yüksek standartlara uygun gıda takviyesi olarak kullanılabilecek damla haline getirildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, yapılan proje sayesinde yalnızca üreticinin değil aynı zamanda da tüketicinin de kazanacağını belirterek, "Geliştirilen ürün kovandan sofraya veya raflara kadar üretimin tüm aşamasında Düzce Üniversitesi'nin kontrolünde olacak. Düzce Üniversitesi'nin göstermiş olduğu bu hassasiyet sonucunda sahteciliğin ve merdiven altı üretimin önüne geçilerek, tüketiciler gönül rahatlığıyla ürünlerini satın alıp tüketebilecek." dedi.

Simecs Group
BEVETA
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi