Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve
Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Doç Dr. Meral Kekeçoğlu ve ekibi tarafından
yapılan proje kapsamında propolis, katma değeri yüksek standartlara uygun gıda
takviyesi olarak kullanılabilecek damla haline getirildi.
Konu hakkında açıklamada bulunan DAGEM Müdürü Doç. Dr.
Meral Kekeçoğlu, yapılan proje sayesinde yalnızca üreticinin değil aynı zamanda
da tüketicinin de kazanacağını belirterek, "Geliştirilen ürün kovandan
sofraya veya raflara kadar üretimin tüm aşamasında Düzce Üniversitesi'nin
kontrolünde olacak. Düzce Üniversitesi'nin göstermiş olduğu bu hassasiyet
sonucunda sahteciliğin ve merdiven altı üretimin önüne geçilerek, tüketiciler
gönül rahatlığıyla ürünlerini satın alıp tüketebilecek." dedi. |