Ayrıca kursta; ana arı yetiştiriciliği, arı sütü, arı zehri, bal, polen, propolisin yanı sıra apilarnil ve apistotale gibi ürünlerin elde edilme yöntemleri, Arı ürünlerinin üretiminde kullanılan güncel teknikler için ana arı larvası aşılama ve üretim setleri, arı sütü üretim aparatları, erkek arı larvası toplama cihazı, arı zehri toplama aparatı, propolis tuzağı gibi moderne cihazların ve malzemelerin tanıtımı ve kullanılmasına yönelik uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Eğitimler sonunda kursa katılan 51 arıcı bal dışındaki diğer ürünlerin (propolis, arı sütü ve arı zehiri) üretimine teşvik edildi. Arıcılığın ve arı ürünlerinin aile ve bölge ekonomisine önemli düzeyde katkı sağlama potansiyeli bulunmaktadır. Bu nedenle Merkezimiz arıcılık eğitimleri ile bölgesel kalkınmaya destek vermeye devam edecek.