Karadeniz
Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.
Dr. Sevgi Kolaylı, arıcılara şifa kaynağı olarak bilinen arı zehrini de
toplamalarını tavsiye etti.
Bir
konferans için Kırklareli'ne gelen Prof. Dr. Kolaylı, arı zehrinin çok kıymetli
ve şifalı olduğunu söyledi.
Arı zehrinin
bazı hastalıkların tedavisinin yanı sıra kozmetik sanayinde de kullanıldığını
belirten Kolaylı, "Arı zehri çok değerli bir ürün. Bir gram arı zehri, bir
gram altından daha değerli, daha pahalı" dedi.
Arıcılara
sadece arının balını değil, zehrini de toplamalarını tavsiye eden Prof. Dr.
Kolaylı, "Ben şunu söylüyorum. Arıcılar sadece bal değil, zehri de
toplasın. Sadece bal toplamayın, diğer ürünleri de zehri de toplayın, arı sütü
üretin, ana arı yetiştirin, yani portföyünüzü genişletin. Derin dondurucuya atsınlar,
hiçbir şey olmaz, bozulmaz ve satsınlar onları, para kazansınlar." diye
konuştu.
|