Arı ürünleri son zamanlarda çokça duyduğumuz bir ürün. Arılardan elde edilen propolisin bir çok gıdada kullanılmasın alışkınız fakat arı ekmeği hepimizin duyduğumuz bir şey değil.
ARI EKMEĞİ NEDİR?
Poleni dış zarı sebebiyle insan vücudunda kolayca sindirilemiyor. Arılar kendi enzimleri sayesinde poleni ermente ederek dış zarını parçalara ayırıyorlar ve bu sayede tüm besin içeriğini açığa çıkarıyorlar. İşte buna da da arı ekmeği deniyor.
Arı ekmeği polene kıyasla sindirime daha uygun bir besin. Arı ekmeğinin bileşenleri kısmen fermente olmasından dolayı bu bileşenler vücudumuza daha çok fayda sağlıyor.
Arı ekmeğinin protein bakımından da zengin bir besin kaynağı. İçerisinde yaklaşık %30 oranında protein var. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki taze polenin içermediği “K vitamini” bakımından da arı ekmeği oldukça zengin bir besin.
NASIL TÜKETİLİR?
Günlük hayatta tükettiğimiz ekmeğe göre arı ekmeği küçük karabiber taneleri büyüklüğünde. Boyutlarından dolayı doğrudan çiğnenerek tüketilebiliyor. Süt ya da yoğurt ile karıştırılarak da tüketilebilir. |