PLOS ONE’daki araştırmada yer alan isimlerden Jeffery S. Pettis, Elinor M. Lichtenberg, Michael Andree, Jennie Stitzinger, Robyn Rose ve Dennis van Engelsdorp ABD’nin doğu yakasındaki arı kovanlarından topladıkları polenler ve karpuz ve kızılcık ekinleri ile sağlıklı arıları beslediler. Arıların kısa zaman içinde KÇS’ye sebep olan parazite karşı dirençlerinin hızla azaldığını kaydettiler. Arıların besledikleri polenlerde dokuz farklı pestisit ve fungisit bulunurken örnek bir polende yirmi bir farklı çeşit ölümcül kimyasal bulunmaktaydı. Araştırmacılar bu fungisitli polenlerden beslenen arıların parazitlerden dolayı üç katı daha fazla enfekte olmalarının mümkün olduğunu gördüler.
Fungisitlerin arılara zararsız olduğu kanısını çürüten bu araştırma aslında yine fungisitlerin KÇS’nin ana sebeplerinden biri olduğunu ortaya koydu ve dolayısı ile çiftçilerin fungisit kullanımında yeni standartlar oluşturulması gerekliliği belirdi.
Oregondaki toplu arı ölümlerine sebep olan kimyasal madde, “Neonikotinoid”den sonra bu araştırma sayesinde bir grup pestisitten daha fazla bileşimli kimyasalların arıların karşı karşıya kaldığı tehlikeye sebep olduğu da anlaşılmış oldu.