"TÜRKİYE İKİNCİ SIRADA"
Dünyada ve Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığı arıcılık sektörü, ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Türkiye’de yaygın olarak görülen arıcılık, topraktan bağımsız yapılabiliyor. Yetiştiriciler, bal, bal mumu, polen, arı sütü, propolis, arı zehri, ana arı ve oğul gibi çeşitli ürünlerle kısa sürede ciddi gelirler elde ediyor. Bal arıları ayrıca tozlaşma hizmetiyle bitkisel üretime de önemli katkıda buluyor.Arı varlığı ve bal üretiminde dünyada ikinci sırada yer alan Türkiye'de 60 bin arıcı ve 7 milyon adet kovan varlığı bulunurken, 114 bin ton bal üretimi yapılıyor. Arıcılığa uygun bir şehir olan Bursa'da, meslek birliğine kayıtlı 1200 üye bulunuyor. Bursa'da yıllık 1500 ton bal, 30 ton polen, 500 kilo civarında arı sütü ve 1000-1500 kilo civarında propolis üretiliyor.
|