Kategoriler
24-26 Şubat 2017 İstanbul Harbiye Bal ve Arı Ürünleri
29 Kasım 2016

Sektör Temsilcileri ve Tüketicilerimiz,

Ülkemiz coğrafyasında 3.900'u endemik olmak üzere 10.000 doğal bitki türü yetişmektedir. 500 bitkinin nektar ve polen kaynağı olduğu bilinmektedir. Doğal flora alanlarımız eşsiz kır çiçeklerimiz, endemik bal ormanları çeşitliliği ve dünya Çam Balı üretiminin %90'nının ülkemizde bulunması vesilesi ile Türkiye, bal çeşitliliği yönü ile bir bal ülkesi olarak tanımlanmalıdır.

Arıcılık kırsalda yaşayan insanlarımız için ekonomik bir faaliyet olmakla birlikte, kültürümüzde var olan bir uğraştır ve ata mesleği olarak yapılmaktadır. Gıda maddesi olmasının ötesinde şifa olarak kullanılan bir besindir.

Balın şifa kaynağı olarak kullanılması arıcılarımıza bir kez daha sorumluluk yüklemektedir. Balı doğal olarak üretmek ve pazarlamak sorumluluk anlayışının bir gereği olmalıdır.

80 ilde teşkilatlanmış il birlikleri, il birliklerine bağlı 57.897 arıcı üyesi, kişi başına 117 adet olmak üzere 6.8 milyon aktif arı kovanı ve 103.525 ton bal üretimi ile ile sektörün en büyük sivil toplum örgütü olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği “Balın asıl sahibi arılarımız ve onu yöneten arıcılarımızdır” anlayışı ile bu değerli ürününe dün olduğu gibi bu günde sahip çıkmaktadır. 

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğinin en öncelikli amaçlarından biri, balımızı eski kimliğine kavuşturmaktır. Son yıllarda üretimde ve sanayide yapılan yanlışlar, tüketicilerin bala olan güvenini kırmıştır. Bu çok özel şifalı besin maddesine itibar kaybettirmiştir.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği olarak, balımızın hak ettiği itibarını tekrar kazandırmak için ilkini 2013 yışında gerçekleştirdiğimiz Bal ve Arı Ürünleri Fuarı çok olumlu tepkiler almıştır. Bu da bize ne kadar doğru bir çalışmanın içerisinde olduğumuzu göstermekler birlikte üretici ile tüketici arasında bir güven köprüsü oluştuğunu göstermektedir.

Şifa olarak bilinen bu değerli besin maddesinin tüketicileri tarafından güven içerisinde sofralarında görmelerini sağlayacak çalışmayı 24-26 Şubat 2017 tarihleri arasında tekrarlıyoruz.

Hiçbir ticari beklenti içerisinde olmadan, üreticilerimizin zor doğa şartlarında bin bir zahmet ile ürettiği bala farklı bir kulvarda sahip çıkmak, üretici ile tüketici arasındaki yanlış bilgi aktarımı ve sahteciliğin önüne geçmek adına, 24-26 Şubat 2017 tarihleri arasında, İstanbul’da Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesinde, “Üreticiden Tüketiciye, İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Günleri” ni düzenliyoruz.

Bala olan güvenin tekrardan kazanılması, insanımızın güven içerisinde bal tüketmesinin sağlanması ve bu vesile ile birliklerimizin ürettikleri bölgesel balları yasal koşullarda tüketici ile buluşturulması, organizasyonumuzun çıkış amacıdır.

İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Günleri ile;
  • Türkiye’den ve dünyadan sektör firmaları ile bir çatı altında buluşmak
  • İş bağlantıları yapmak
  • Satın almacılar ile doğrudan görüşmeler yapabilmek
  • Kurumsal itibarınıza ve müşteri üzerindeki imajınıza katkı sağlamak
  • Yeni ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenize tanıtmak
  • Mevcut tedarikçileriniz ile görüşmek ve yeni kontaklar ile irtibata girmek adına tüm bal üretici firmaları fuarımıza davet ediyoruz.
Sektörü bir bütün olarak görmekteyiz. Tüm paydaşları ile kalabalık bir aileyiz. Üretim izni almış markalar, Bal Paketleme Firmaları, Arı Ürünleri Üreten Firmalar, Kovancılar, Petekçiler, Polinasyon ve Tohum üreticileri,Arı ilaçları üreticileri firmaları organizasyonumuza davet ediyoruz.

Ziya ŞAHİN 
TAB Yönetim Kurulu Başkanı

Simecs Group
BEVETA
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi