Ankara Arı Yetişticileri Birliği Başkanı Selçuk Solmaz Ankara’da arı üreticilerinin şehir planlaması ve kapasite doğrultusunda hareket ettiğini belirterek şunları söyledi:
“Arı sokmasına alerjisi olan insanlarda genelde ölüm vakaları gözüküyor. Alerjisi olan kişilerin arıların canlandığı ilkbahardan, sonbahara kadar tedbirli olmaları gerekiyor. Alerjisi olmayan insanlarda yaşanan lokal şişkinliklerin hayati bir tehlikesi bulunmuyor. Arıcılık şehir merkezinden uzak bölgelerde gerçekleştiriliyor. Üreticiler olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Gıda Tarım ve Hayvanlıı Bakanlığı yetkilileri tarafından kontrol ediliyoruz. Kapasite ve şehir planlaması yapılıyor. Arıcılık genellikle şehir merkezlerinden ve yol kenarlarından uzak bölgelerde yapılıyor.