Kategoriler
Arıcılık Ürünlerinde Yurtdışına Açıldı
11 Mayıs 2017

Malatya’da arıcılık alanındaki ürünlerin imalatını ve satışını yapan Bayram Dere, arıcılıkta ürünlerin kullanımı, verimliliği ve faydaları hakkında bilinmeyen yönlere dikkat çekti. Arıcılıkla ilgili imal ettiği ürünleri yurtdışına da pazarlayan Bayram Dere, “Arıcılıkta ürünlerimiz yurtdışına açıldı. Daha önce yurt dışında hep malzeme gelirdi. Şuan bu ürünleri biz imal ediyor ve dışarıya gönderiyoruz. Arıcılıkla ilgili ilkel yöntemler hala kullanılıyor, fakat daha verimli arıcılık yapmak için nitelikli en uygun malzemeyi, en iyi şekilde kullanmak gerekiyor.” dedi

Arıcılık alanında ürünler imal edip yurt dışına satan Bayram Dere, arıcılıkla ilgili bilinmeyen farklı birçok yönteme dikkat çekerek, arıcılıktan yüksek verim elde etmek için “arıcılıkta yeni uygulama yöntemlerini öğrenmeli, arıcılıkta kullanılacak malzemeyi iyi seçmeli, kalitesine, verimliliğine bakmalıyız. Teknoloji geliştikçe çağa uygun, daha modern şartlarda arıcılık yöntemi uygulanıyor. Arıcılıkta ürünlerimiz yurtdışına açıldı. Daha önce yurt dışında hep malzeme gelirdi. Şuan bu ürünleri biz imal ediyor ve dışarıya gönderiyoruz. Arıcılıkla ilgili ilkel yöntemler hala kullanılıyor, fakat daha verimli ve nitelikli arıcılık yapmak için en uygun malzemeyi, en iyi şekilde kullanmak gerekiyor” dedi

“ÜRÜNLERİ YURTDIŞINA PAZARLIYORUZ”

Arıcılık alanında maske ve çadırda yurtdışına açılan Arıcılık ürünleri imalat ve satışını yapan esnaf Bayram Dere, “daha önce arıcılıkta yurtdışından ürünler getirilirken, aynı ürünleri şimdi biz üretiyor ve yurtdışına pazarlıyoruz” dedi. Esnaf Bayram Dere, “Malatya’da arıcılık alanında maske ve çadır imalatı yapıyoruz. Aynı zamanda arıcılıkla ilgili bilinen her türlü malzemeleri toptan veya perakende satışlarını yapıyoruz. Arıcılıkta olmazsa olmazlardan kovan, petek ve arılara gıda olarak verilen kek gibi ürünlerin hizmetini veriyoruz. Malatya’da daha önce arıcılıkla ilgili birçok yer açıldı ama açtığımız bu yer daha farklı, yeni ve daha kaliteli ürünleri kapsıyor. Burada arıcılıkta imal ettiğimiz ürünleri birçoğunu Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Bu ürünlerime yurtdışından da çok talep var. Arıcılıkta ürünlerimiz yurtdışına açıldı. Daha önce yurt dışında hep malzeme gelirdi. Şuan bu ürünleri biz imal ediyor ve dışarıya gönderiyoruz. Sebebi ise bu ürünün daha kaliteli ve standartlara göre yapılmasından dolayıdır. Arıcılıktaki maske, çadır ve ürünleri yurtdışında genellikle Romanya, Yunanistan, Kuzey Irak, Saraybosna’ya ve daha birçok ülkeye mal gönderiyoruz. Malatya’da arıcılık yapan tüm yetiştiricilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“YÜKSEK VERİM İÇİN EN UYGUN MALZEME KULLANILMALI”

Arıcılıkta hala ilkel yöntemlerin kullanıldığına, fakat zaman geçtikçe arıcılıktan yüksek verim almak farklı yöntemler kullanıldığını belirten Esnaf Bayram Dere şunları dile getirdi, “Arıcılıkla ilgili ilkel yöntemler hala kullanılıyor, fakat daha verimli ve nitelikli arıcılık yapmak için en uygun malzemeyi, en iyi şekilde kullanmak gerekiyor. Arılara bir çocuğumuz gibi bakmak gerekir. Arıcılıktan yüksek verim elde etmek için mutlaka arının ihtiyacına, bakımına dikkat etmek gerekiyor. Netice itibari ile arıcılık bir meslek ve geçim kaynağıdır. Yüksek verim elde edildiğinde bal üretiminde iyi bir kazanç elde etmek de mümkündür. Bundan dolayı hangi malzemeyi nerede, ne zaman ve niçin kullanacağımızı iyi bilmeliyiz. Teknoloji geliştikçe çağa uygun, daha modern şartlarda arıcılık yöntemi uygulanıyor. Bunun için arıcılıkta yeni uygulama yöntemlerini öğrenmeli, arıcılıkta kullanılacak malzemeyi iyi seçmeli, kalitesine, verimliliğine bakmalıyız. Arılar için hazır kovan, petek ve keklerin seçimine dikkat etmeli ve biz mümkün oldukça daha kaliteli malzemeleri bulundurmaya gayret ediyoruz.”

“ARILAR ÇOCUK GİBİ BAKIM İSTİYOR”

Arıların bakımı ile ilgili üreticilere bilgiler veren Esnaf Dere, “Arılar için şeker öğütülüp pudra şekeri haline getiriliyor, bal ve hazır şerbetlerle kek yapılıyor, ilkbahar ve sonbaharda arılara takviye amaçlı olarak arılara veriliyor. İlkbahar ve sonbaharda arılara gıdasını vermek gerekiyor. Arılar çünkü tıpkı çocuk gibidir, bakıma ihtiyacı var. Burada canlı ana arı satışlarımız var. Ana arı bilindiği gibi arılar için olmazsa olmazlardandır. Ana arı olmadan bal almak mümkün değil. Ana tek başına 5 veya 6 yıl yaşarken, normal bir arı 40 gün yaşayabiliyor. Ana arı tek seferde binlerce yumurta bırakıyor ve baldan daha çok verim almamızı sağlıyor. Arılar için gıda takviyeli vitamin ilaçlarımız da var. Bu arıları çeşitli hastalıklardan korunmasını ve arılardan daha yüksek verim alınmasını sağlıyor. Arıcılık sezonunun başladığını söyleyebiliriz. Bu dönem arıcılar için çok önem arz ediyor” diye konuştu.

“ARICILIKTA TALEP İKİ KAT ARTTI”

25 yıldır arıcılık yaptığını dile getiren Esnaf Dere, arıcılık konusunda son yıllarda talebin ve üretimin arttığını vurgulayarak şunları ifade etti, “Son yıllarda arıcılık konusunda talepler iki kat arttı. Arıcılık gittikçe yaygınlaşan ve meslek olarak geçim kaynağı haline geldi. Ben kendim babadan oğula 25 yıldır arıcılıkla uğraşıyorum. Arıcılık daha çok Karadeniz’de, Ege’de yapılıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de çokça yaygınlaşan bir uğraş haline geldi. Arıcılık ürünlerini genellikle bu bölgelere gönderiyoruz. Malatya’da da gittikçe artan bir talep söz konusu, daha önce bu mesleği yapıp bırakanlar tekrar yapmaya başladı. Arıcılık doğada yapılan bir iş olduğu için çok harika ve zevkli bir meslektir. Doğayla iç içe olduğumuz için stres ve sağlık açısından faydalı bir meslek ve bunu hobi olarak da yapanlar var. Bağı bahçesi ve yaylası olan birçok vatandaş bunu hobi olarak yapıyor ve zamanla bunu meslek olarak yapmaya başlıyor. Çünkü baldan elde edilen verimle yüksek bir kazanç elde edilebiliyor.”

Simecs Group
BEVETA
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi