Kategoriler
Arıların Balmumu Üretimi
12 Şubat 2025

Arılar bulunan özel balmumu bezleri ile balmumu salgılar. Süreç, kovanda inşaatçı rolünü oynayan 12-18 yaş arası genç arılarda gerçekleşiyor.

Balmumu çıkarma işlemi
1. Balmumun sırrı
Balmumu bezlerinde oluşur ve küçük gözeneklerden çıkar. Arı botunun yüzeyinde pulları andıran minik, şeffaf balmumu plakaları vardır.
2. Balmumu topluyorum
Arı balmumu tabaklarını çıkarmak için arka bacaklarını kullanıyor, ardından ağız aparatına götürüyor.
3. Balmumu formları
Ağız boşluğunda arı balmumu tükürük ve özel enzimlerle karıştırarak yumuşatır bu da onu daha elastik hale getirir
Tezgah üstü yapımı
Balmumu gerilmiş ve bal, polen depolamak ve üreme büyümesi için kullanılan tezgaha şekillendirilmiş
1 kg balmumu salgılamak için arıların 4-10 kg kadar bal tüketmesi gerekmektedir. Bu yüzden balmumu arıcılığın değerli bir ürünüdür ve tezgah üretimi önemli kaynaklar gerektirir.
Simecs Group
BEVETA
Uludağ Çadır
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi