Bunlar ne keyif amacıyla ne de kalorik içeriği sebebiyle tüketilen ürünlerden değildir. Fakat eksik olabilen maddelerle diyeti tamamlamak için eklenirler. Gerçekte arı sütünün kullanımı, varsayılan tedavi edici değeri ve uyarıcı etkisine bağlıdır. Bir tıbbi ürün olarak tanımlanamamakta, bu kategoride tanımlanması için gerekli olan veriler eksik bulunmaktadır.
Eğer bir tıbbi ürün olarak bildirilecekse onun kullanımı tıbbi reçetelere bağlı olmalı ve arı sütü içeren ürünlerin üretim ve pazarlaması ilaç endüstrisinin özel bir alanında olmalıdır. Arı sütü geniş miktarda hasat edildiği gibi satılmakta ve tüketilmektedir. Pek çok tüketici tarafından işlenmemiş ve doğal halde tercih edilmektedir. Çünkü arı sütü doğallığını kaybetmemesi için herhangi bir özel teknoloji gerektirmemektedir. Tadı gerçekte çok hoş değildir. Özel tıbbi yönüne değer biçilmemekte ve arı sütü biraz bal, şeker şurubu veya su ile karıştırılabilmekte veya kapsüllenebilmektedir. İşlenmemiş arı sütü genellikle bir kutu içerisinde 10, 15, 20 adetlik küçük, koyu cam şişelerde paketlenir. Küçük plastik bir spatula ve 250-500 mg arasında uygun dozları içerir. Özel izotermal paketleme sistemi ürünü olası 65 sıcaklık dalgalanmalarından korumak için kullanılır. İtalya’da, oksidasyona karşı önemli oranda koruma sağlayan özel cam şırıngalarda satılmıştır. Üreticiler de kapalı yüksüklerde ve sonradan larvaları alınarak atılmış olan orijinal ana arı yüksüklerinde saf arı sütü şeklinde satmaktadırlar. Yüksükler, sıvı balmumu ile hazırlanmış olan ana arı yüksükleri ile kapatılabilir veya uç kısmı sıkıştırılabilir. Böyle hazırlanan ana arı yüksükleri, küçük plastik kutularda veya cam kavanozlarda küçük bir spatula ile birlikte paketlenirler. Bu tip paketlemenin dezavantajı, arı sütünün iyi korunmaması (buzdolabında iki hafta veya hemen dondurulduğunda birkaç hafta) ve sadece üreticiden tüketiciye doğrudan satılmasıdır. Diğer taraftan bu tip satışlar son derece kazançlı olabilir ve tüketicilerin işlemden geçmemiş ve taze arı sütü aldıklarından emin olabilmeleri için etkileyici olabilmektedir. Ana arı yüksüğünün içeriğindeki normal değişimin net ağırlığı küçük olası miktar olarak verilmelidir (Örneğin minimum içeriği 250 mg/yüksük gibi). Yukarıdaki şekillerde satılan arı sütü, herhangi biri depolama, taşıma ve perakende satış esnasında 5°C’den aşağıdaki sıcaklıkta tutulmalıdır.