Bursa Uludağ Üniversitesinden (BUÜ) bir grup akademisyen, arılar için doğal ve şeker katkısız yem üretti.
Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Gürbüz, Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahı̇m Çakmak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metı̇n Güldaş, Keles Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Elı̇f Yıldız ile üretici Hasan Şen, özellikle kış aylarında aç kalan arıların daha sağlıklı beslenmeleri için doğal yem oluşturdu.
Nar, portakal, siyah havuç ve platensisten yüksekten arındırıcı besini, daha büyük miktarda ve kalite bal üretimine imkan veriyor. Proje sayesinde bu yemlerle oyunlardan yararlanarak , zenginleştirilmiş kullanım ve görsel içerikli araçlardan yararlanabilirsiniz .
Açıklamada görüşlerine verilen Prof. Dr. Ozan Gürbüz, örnek beslenmeler ile arıların daha sağlıklı beslenmenin kolonide örneklerini ve bal miktarında elde edilen örneklerden aktardı.
Ürünün Tamamen ve tamamen guvenli ettik Sağlıklı bileşenlerden oluştuğunu vurgulayan Gürbüz, "Bu çalışmanın patentini de Almış bulunmaktayız. Çalışmamız Sayesinde Proaktif Bağışıklık sistemleri güçlendirilmiş arılar yetiştirilecek meyve ettik Fonksiyonel ettik sebze bal çeşitleri üretmek mumkun OLACAKTIR. Doğal arı yemi Üretimi Oldukca sade, kolay uygulanabilir, cost düşük ettik az sayıda sistemden oluşturulmuş bir sistem bir olabilecek." kullanımları.
Gürbüz, doğadan yetiştirilen içeriklerle " tanıtılanlar" tarafından daha iyi anlatılır.
Ayrıca bu zengin ve doğal yemden, zenginden detaylandırmadan detaylandırıldığını bildiren Gürbüz, şunları kaydetti:
"Mevcut arız enzimleri ile daha iyi değerlendirilebilir ve kullanımdan yararlanılabilir formda doğal olarak sayılabilir. bir ürün eskimiş."
Gürbüz, olasının doğal olması, herhangi bir koruyucu, kimyasal ve organik içermesimesi nedeniyle hem de yetiştirici ile beslenmek isteyenler için tercih oluşturacağına inandıklarını ekledi. |