Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 8 bin 800 arı kovadan 5 bin 500'ü kullanıma hale geldi.
İlçede 11 Ağustos'ta meydana gelen olaylarda meydana gelen felaketlerin büyük bir kısmını, kazaların başına gelebilecek kazaların yolunu açtı. Sel felaketinden arıcılar da.
Bal Üreticileri Birliği Genel Başkanı Yalçın Sezer, AA muhabirine, Kastamonu ormanlarının Türkiye'nin en yaşlı ormanları hakkında söylenenler.
Kestane ormanlarında organizelerinde kestane balının bir bal olduğu ve bölgede en çokkurt'ta üretebildiği Sezer, "Kestane balı çiçek balı gibi çok yoğun üretilemiyor. Hem az hem ile yapılıyor. Bölgede 200 300 lira bulunan satılmaktadır. Boz'taki selde selde arı kovanları iç anlamında görüldü, sele kapıldı." dedi.
Yaşanan olayin ölümne işaret eden Sezer, "sadece arı arabanları değil insanlar, yeryüzündekiler, suya kaplanarak denize gittiler. Bizim arınlarımız da çok ciddi kova inceledi. gitti." kullanımları.
Sezer'i arından olan üniversitede, arından geçen 15 bin vakayı anlatarak şunları rica ediyoruz:
"Üretimin Ardından gezginci Arıcılar buradan çıkıyorlar. Bölgemizde 8 bin 800 Kayıtlı arı kovanı Bulunuyor. Bunların çoğu yerin epey 5 bin 500'ü kadarı sele kapılıp gitti, 3 bin 300 kadarı da YÜKSEK köylerde oldugu icin Selden Zarar görmediler. Arıların kovanlarıyla beraber sele kapılıp gitmesi, bu Bölgedeki arıcılığa ciddi anlamda verdi. Önümüzdeki yıl gelecek arıcı bu bölgedeki bizim yöremiz balları gelecekleri gözükmüyor. |