Vali Doruk, İl Milli Eğitim ve Tarım ve
Orman müdürlükleri işbirliğinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ve 4'ü
kadın 33 kişinin katıldığı arıcılık kursunu ziyaret etti.
Kovid-19 tedbirleri kapsamında Rehberlik
Araştırma Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonunda verilen kursta, kursiyerlerle
sohbet eden Vali Doruk, ilin mevcut potansiyeli dikkate alındığında verilen
eğitimlerle daha kaliteli ve verimli sonuçlar elde edilebileceğini söyledi.
Doruk, Artvin'in sahip olduğu 3 bine
yakın bitki çeşitliliğiyle arıcılığa ve bal üretimine son derece uygun bir
bölge olduğuna dikkati çekerek, "Bu doğal zenginliğimizle yüksek kaliteli
bal üretimine sahibiz. Üretimde güven ve kalite olduğunda ürününün her zaman
alıcısı vardır. Valilik olarak arıcılığın gelişmesine ve balımızın markalaşması
yönünde büyük gayretlerimiz var." dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ise
kursta 72 saat eğitim verileceğini belirterek, arıcılık kursunun Artvin için
çok önemli olduğunu, bu alanda talebin yüksek olması nedeniyle yeni kursların
açılmaya devam edeceğini kaydetti.
Acar, kurs sonunda kursiyerlerin sınava
tabi tutulacağını, başarılı olanlara sertifika verileceğini ifade etti.
Tarım ve Orman İl Müdürü Dursun Okur da
arıcılık alanında verilen hibeler ve Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde 15
milyon lira yatırımla oluşturulan bal analiz ünitesi hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından kursun ilk dersi
başladı. Kurs eğitmeni Gülçin İspir Çelik, arıcılıkta kullanılan tüm
malzemeler, bal, propolis, arı sütü, polen gibi arı ürünleri hakkında
katılımcılara detaylı bilgi verdi.
Ziyarette, Artvin İli Arı Yetişicileri
Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Durmuş ile Artvin Ziraat Odası Başkanı
Köksal Portakal da hazır bulundu. |