Sakarya Büyükşehir Belediyesi
tarafından hayata geçirilen ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından ödüle
layık görülen, 54 katılımcılı arıcılık projesinin ilk yılında yaklaşık 22 ton
bal ve 1700 ana arı üretildi.
Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık
İşleri Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, genç arıcıların yüzde 75
oranında hibeyle desteklendiği projede ilk üretim sezonu sona erdi.
Büyükşehir Belediyesince verilen
hibelerle gerçekleştirilen arı sütü, arı zehri, polen, propolis, ana arı, suni
oğul ve bal üretimi yüzleri güldürdü.
Eğitim, üretim ve satış olmak
üzere üç aşamadan oluşan projenin ilk yılında yaklaşık 22 ton bal üretilirken, 740 kilogram da polen
ve propolis üretimi gerçekleştirildi.
Arıcılık alanında Sakarya'yı
Türkiye'de model haline getirmek için hayata geçirilen proje kapsamında
gerçekleştirilen üretim memnuniyetle karşılandı.
Proje sayesinde balın yanı sıra
arı sütü, propolis, arı zehri gibi ürünlerin üretimi gerçekleştirilerek katma
değer sağlayan ürünler şehre kazandırıldı.
Marmara Belediyeler Birliği
tarafından da "Altın Karınca Ödülü"ne layık görülen proje kapsamında
üretimlerin artarak devam etmesi için destekler ve eğitimler sürecek.
Salgın nedeniyle yapılamayan
uygulamalı eğitimlerin ise bahar döneminde gerçekleştirilmesi planlanıyor. |