Kategoriler
Doğal Kazak Balı
17 Aralık 2020

Kazakistan'da bal çıkarımı esas olarak Altay bölgesinde gerçekleşir ve Güney Altay'da kaliteli bir hasat vardır. Bileşiği çok çeşitli mikro elementlere ve vitaminlere sahiptir ve Rusya ve Baltık Devletleri dairelerinden alınandan daha doymuş ve zengindir.

Bal üretimi daha çok Doğu Kazakistan'da gelişiyor. Pek çoğu endüstriyel ölçekte bal üretimine dahil değil, daha çok sahipler bunu özel bir işletme olarak yapıyor. Küçük arı bahçelerinden, yaklaşık 100-200 arı kovanından bal çıkarıyorlar veya bazılarının 50 arı kovanı gibi daha küçük miktarları var, ”dedi kendi hesabına çalışan girişimci Aleksander Medvedev Astana Times'a verdiği röportajda.

Bir Karaganda sakini olan Medvedev, hayatı boyunca arıcılar ve arılar ile uğraşmış ve bal satmıştır. Tümü Doğu Kazakistan'da bulunan Katon Karagai, Zyryanovsk, Ridder ve ülkenin diğer birkaç bölgesinde iyi bal, çiçeklenme ve zengin hasatlar olduğunu belirtti.

Medvedev, arı bahçeleri ayçiçeği, ıhlamur veya karabuğday tarlalarının olduğu alanlara yerleştirildiği ve arılar çiçeklerden nektar topladığı için karışık melez balın en sağlıklısı olduğunu düşünüyor. Karışık bitki balı çok değerlidir ve doğal nitelikleri nedeniyle en iyisi olarak kabul edilir.

“Sadece Başkurt balı Kazakistan'dakilerle rekabet edebilir. Kazakistan'ın balını (Altay bölgesi balı) şımartıp tüketenler Issyk-Kul veya Tien Shan balı tüketmiyor ”dedi.

Medvedev, Kazakistan'da yapılan balın tüketicilerden mükemmel bir yanıt aldığı Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti'ne bal sevkiyatı yaptı.

"Gönderdiğim balı Çekler, Almanlar ve Bulgarlar çok beğendiler" dedi.

100 gramlık bir porsiyonda bal, önemsiz bir temel besin içeriği ile 304 kalori sağlar. Yüzde 17 su ve yüzde 82 karbonhidrattan oluşan bal, düşük yağ içeriğine, diyet lifi ve proteine ​​sahiptir.

Bal, "bal şarabı" veya "bal birası" olarak da bilinen, alkollü içeceğin ana maddesidir ve bazı biralarda yardımcı olarak da kullanılır. Medvedev, balın da doğal bir enerji içeceği olabileceğini belirtiyor.

Bazı kanıtlar, balın yaralar ve yanıklar gibi hastalıkların ve tıbbi durumların tedavisinde etkili olabileceğini göstermektedir. Pek çok insan, çocukların kronik ve akut öksürükleri için muhtemelen en etkili çare olduğuna inanıyor ve birçok Kazak ailesi, birisi üşüttüğünde sıcak süt veya ballı çay servis ediyor.

Bal ayrıca radyasyon terapisinin veya kemoterapinin yan etkilerini kontrol etmek için de yararlı olabilir. Bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler, bakteri veya mantar enfeksiyonu geliştirme riski nedeniyle bal yememelidir.


https://astanatimes.com/2016/11/rich-natural-kazakh-honey-valued-among-consumers/

Simecs Group
BEVETA
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi