Yeditepe Üniversitesi, Büyükçekmece Belediyesi ve Tekirdağ
Namık Kemal Üniversitesi iş birliğiyle
düzenlenen Tarım Akademisi eğitimleri, dün geniş katılımlı
ilk dersle başladı.
Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yeditepe
Üniversitesi Tarım Ticareti İşletmeciliği Bölümü Öğretim
Üyeleri Prof. Dr. Metin Turan ve Dr. Öğr. Üyesi Sanem
Argın'ın verdiği ilk dersin ana teması "Kent Tarımı" oldu.
6 hafta boyunca sürecek eğitimlerin ilk gününde
katılımcılara, "Kent Tarımı" kapsamında "kompost yapımı",
"evde
sebze yetiştiriciliği", "organik tarım",
"tarımsal üretimde biyolojik mücadele", "tıbbi ve aromatik bitki
yetiştiriciliği",
"tarımda sulama sistemleri", "budama",
"tarımsal ürünlerin teknolojik olarak değerlendirilmesi",
"bilinçli üreticiden
bilinçli tüketiciye gıda zinciri" ve "küresel
ısınmanın tarımsal alanlara etkisi" konuları anlatıldı.
Prof. Dr. Metin Turan ve Dr. Öğr. Üyesi Sanem Argın, söz
konusu konular dahilinde 6 Ocak'a kadar pazartesi ve
çarşamba günleri, 19.00-20.30 saatlerinde çevrim içi ortamda
öğrencilerle bir araya gelecek.
Çevrim içi arıcılık kursu ise bugün başlıyor. Bal
arılarının, besin kaynaklarımızın ve doğanın sağlıklı yaşayabilmesi için
hayati önem taşıdığı gerçeğinden hareketle düzenlenen
eğitimler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat
Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Devrim Oskay tarafından
verilecek.
Eğitimlerde, "bal arısı biyolojisi, genetiği ve
davranışları", "bal arısı türleri ve ırkları", "koloni
bakım ve yönetim
teknikleri", "sentetik kimyasalları kullanmadan
hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri" ve "bal arısı
ürünleri" konularında öğrencilere bilgiler aktarılacak.
Dr. Öğr. Üyesi Devrim Oskay, 12 Ocak'a kadar salı ve perşembe
günleri, 19.00-21.00 saatleri arasında öğrencilerle bir
araya gelecek.
Tarım Akademisi çevrim içi eğitimleri, ilçe halkının kent
tarım modeline geçişine ve üreticilerin yanı sıra tüm ilçe
halkının bu konuda eğitilmesine katkıda bulunmak adına önce
eğitim, sonra saha çalışmaları ile yerel üretimin
güçlendirilmesine destek sağlamayı amaçlıyor. |