Vali Doruk'a dernek ve
faaliyetleri hakkında bilgi veren Şimşek, Şavşat'ın coğrafi konum ve bitki
çeşitliliği bakımından arıcılığa son derece müsait bölge olduğuna dikkati
çekti.
Şavşat balının Türkiye'de tercih
edilen ballar arasında yer aldığını belirten Şimşek, "Bu yılki bal
hasadını geçtiğimiz günlerde yaptık. Ancak mevsim şartlarından dolayı
istediğimiz bal rekoltesine ulaşamadık. Kooperatifimizin üyelerine uygulamalı
eğitimler vererek arıcılığın ilçemizde daha da gelişmesi ve kaliteli bal
üretimi yapılabilmesine büyük bir gayret gösteriyoruz." dedi.
Vali Doruk ise Artvin'in arıcılık
anlamında özel bir coğrafyaya ve zengin çiçek florasına sahip olduğuna işaret
ederek, Artvin balının marka haline getirilmesi için Valilik olarak büyük
gayret sarf ettiklerini söyledi.
Artvin'in, Türkiye'nin 2 bin 727
bitki çeşitliliğiyle en zengin ili olduğunu kaydeden Doruk, "İlimiz
coğrafyasının yaklaşık yüzde 57'si ormanlarla kaplı. 2 bin 727 bitki
çeşitliliğiyle ülkemizin en zengin bölgesiyiz. Arıcılık için son derece uygun
doğa şartlarına sahibiz." diye konuştu.
Doruk, Valilik olarak arıcılıkla
geçimini sağlayan üreticilere her türlü teknik ve maddi destek verdiklerini
ifade ederek, il genelinde arıcılığı geliştirmek için başta arı üreticileri
olmak üzere kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yoğun çalışma
içerisinde olduklarını söyledi.
|