Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı
Yaşar Ziypak, AA muhabirine, Bayburt'un yüksek rakımı, bitki çeşitliliği ve
zengin polen kaynaklarıyla doğal bal üretimi için en elverişli bölgeler
arasında yer aldığını söyledi.
Bayburt balının halk arasında
bilinen marka olduğunu, coğrafi işaret tescil belgesiyle bunun resmileştiğini
belirten Ziypak, kentte birliğe kayıtlı 600 arıcının ürünlerini TÜRKPATENT'in
verdiği tescil belgesindeki kriterler çerçevesinde üreteceğini ifade etti.
Balın analizi yapılarak tüketiciye
ulaşacağını aktaran Ziypak, "Dolayısıyla tüketici daha güvenle ürünümüzü
alabilecek. Alınan coğrafi işaret tescil belgesiyle üretim artarak hem kent hem
de ülke ekonomisine katkımız artacak. Çok mutluyuz. Bayburt Üniversitesi
Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Kentte arıcılık yapan Ahmet Ertaç
da ürünlerinin kalitesinin resmileştiğini dile getirdi.
Üniversitenin tescil konusundaki
çalışmasının üreticiyi sevindirdiğini bildiren Ertaç şunları kaydetti:
"Artık balımızın analizi
yapılacak ve diğer illerde yurt dışında tanınırlığı artacak. Vatandaşlarda
oluşacak güvenle bizde ürünlerimizi daha rahat bir şekilde tüketiciye
ulaştıracağız. Çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." |