Endemik bitki örtüsü ve endemik bitki çeşitliği açısından
zengin olan 3 bin rakımlı Sütey Yaylası ve Aygır Gölü yakında üretim yapar
arıcılar, bal hasadına başladı.
Bölgenin zenfin florasından elde edilen organik bal, kentin
yanı sıra birçok ilden de talep görüyor.
Arıcı Ünev Çevik, Adilcevaz'ın bitki örtüsü ve hava şartları
bakımından bal üretimine uygun yerlerden biri olduğunu söyledi.
Sütey Yaylası ve Aygır Gölü çevresinde endemik türlerin
olduğunu belirten Çevik, şöyle konuştu:
"Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onaylı tesislere her yıl
düzenli olarak gönderdiğimiz numunelerimiz var. Bu yıl da numunelerimiz sıfır
şeker olarak geldi. Tüketicilerimiz Adilcevaz balını rahatlıkla tüketebilirler.
Şu an için petek ve süzme balın kilogramını 100, kara kovan balının kilogramını
200 liradan satıyoruz. Ülkemizin her yerinden siparişlerimiz oluyor. Önümüzdeki
günlerde Avrupa'da yapılacak bir bal yarışması için ürün hazırladık. İnşallah
Adilcevaz ve Bitlis balını dünyada bir numara haline getireceğiz."
|