Kategoriler
Zararının Ödenmesi İçin Mücadele Ediyor
16 Aralık 2023

"Arıların Kafkas arısı değil" denilerek Ardahan ve Artvin'den çıkartılan Rizeli arıcı arılarının "Kafkas arısı" olduğu gerçeğini raporla kanıtladı. Bu süreçte arılarının bir çoğunun öldüğünü belirten arıcı zararının ödenmesi için hukuk mücadelesi başlattı

Mahmut Atabay'ın, 16 Ağustos 2023 tarihinde Ardahan'ın Hanak ilçesinde tanımadığı kişiler tarafından arı kovanlarına saldırıldı. Sonrasında ilçenin Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından delil tespiti için gelen veteriner ekipleri delil toplamak yerine arılardan numune aldı. O sırada başka bir zarara uğramak istemeyen Atabay, arılarını kamyonetine yükleyip Artvin'in Ardanuç ilçesinde kiraladığı arsaya yerleşti. Alınan numunelerden arıların Kafkas arısı olmadığı ortaya çıktı.

Artvin Ardanuç İlçe Tarım Müdürlüğü yetkileri de Atabay'ın arılarının Kafkas arısı olmadığı gerekçesiyle kendisine 46 bin 900 lira para cezası ve alandan çıkarılma kararı verdi. Bunun üzerine Atabay'da mecburi olarak Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Madenli köyüne arılarını götürdü. Atabay, bu durumun üzerine Çayeli Sulh Mahkemesinden delil tespiti istedi ve bilirkişi raporu çıkarttırdı. Bilirkişi raporunda da arıların Kafkas arısı olduğu tespit edilince yaklaşık 700 bin TL zararı olduğunu iddia eden Atabay'da hem kendisini mağdur ettiğini düşündüğü veteriner hem de Ardanuç İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.


Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi